Trening og brystoptimalisering

Brystoptimalisering handler om å få de brystene du alltid har ønsket deg. Ofte innebærer det at man bruker implantater eller andre metoder for å forandre størrelsen og formen på brystene, slik at man får dem som man vil. Noen gjør dette fordi de har skader på brystene sine, andre simpelthen fordi det gir dem en følelse av helse, velvære og selvtillit. Noen kirurger foretar denne typen operasjoner som del av en større kirurgisk praksis, men andre, som kirurgene til Motiva er spesialister på nettopp dette og konsentrerer seg om å perfeksjonere akkurat disse teknikkene.

Mange lurer på det som har med trening og brystimplantater å gjøre. Går det an å trene før og etter operasjonen, eventuelt når, og hvor mye? For mange er det selvfølgelig viktig å komme seg tilbake i marka eller på treningssenteret så snart som mulig, for når man har fikset på puppene er det selvfølgelig naturlig at man også ønsker å se best mulig ut også ellers. Vi vet jo også at trening generelt er utrolig viktig for helsen, så det er god grunn til å tenke på dette. Litt forsiktig bør man likevel være, så la oss se på noen grunnprinsipper.

Etter brystoptimalisering kan man kjenne seg ganske sprek, og det bidrar til at det er lett å bli utålmodig. Men det er viktig å være forsiktig, for overdreven trening i en tidlig fase kan øke faren for komplikasjoner og også forsinke prosessen med å få operasjonssårene til å gro. Derfor må man høre nøye på legene for å ta seg igjen fortest mulig og få det perfekte resultatet. Den største risikoen er at treningen kan få implantatene til å bevege seg, som i verste fall kan gjøre at brystene blir asymmetriske. Du kan også oppleve hevelser og misfarging, selv om dette vanligvis vil være av midlertidig karakter.

Når det er sagt, betyr ikke dette at du skal sitte helt i ro på sofaen etter operasjonen. Å gå seg en rolig gåtur skader ikke, tvert i mot bidrar det til å holde blodsirkulasjonen i gang og hjelper dermed prosessen. De første ukene etter en operasjon bør imidlertid turene være forholdsvis korte og i et moderat tempo – dette er som regel overkommelig, bortsett fra de sprekeste i blant oss som gjerne vil dra i vei! Vær forsiktig, for du skal helst unngå å få høy puls, særlig i de første dagene etter operasjonen. Ta det gradvis, og ta tiden til hjelp.

Etter hvert som du føler deg sterkere, kan du begynne å ta i litt mer. Etter en uke eller to vil du føle at energinivået vender tilbake til normalen, og mot slutten av denne perioden kan du begynne å øke belastningen noe. Med andre ord kan du gå en litt lenger tur, holde litt friskere tempo, gå litt mer i bakker, kanskje sykle litt rolig på en ergometersykkel. Å løfte tungt bør du imidlertid helt unngå i noen uker. Det gjelder ikke bare på gymmen, men også barn og handleposer.

Leave a Reply