Å trene ute er gratis

Det å komme i form trenger ikke koste skjorta dersom du er kreativ, og utnytter det som er rundt deg. Alt ligger gratis rett utenfor døra di, det eneste du trenger er et par joggesko og noe å trene i. Du trenger ikke betale dyrt, slik du gjør på et treningsstudio. I vinterhalvåret kan du, f.eks. løpe, gå på ski og skøyter ute. Sommerhalvåret er det mange ting du kan gjøre, f.eks. svømme, fotballtrening, terrengsykling, landeveissykling, gå turer på fjellet og i skogen. Det som gjelder er å tenke kreativt på hva du liker å gjøre for å komme i bedre form. Mange kommuner rundt omkring har gruppetreninger og utendørsparker som er gratis å trene i. Kom ikke å si at du ikke har råd til å trene!

Gratis ute-treningstilbud rundt omkring i kommunene

Det fins mange forskjellige ute-treningstilbud som er gratis dersom du vil unngå de dyre treningssentrene. I mange kommuner satses det på egentrening ute. I kommunene rundt omkring i landet kan en søke på tilskuddsordninger som bidrar til å styrke fellesskapet og folkehelsen. Ungdommene ved Sogn Snøpark fikset gratis treningstilbud selv. De fikk støtte til treningsapparater. Ellers er utendørs treningsparken «Tufteparkene» et populært lavterskel tiltak for uorganisert idrett og folkehelsen. Tufteparken består av 10 treningsapparater, og hit kan barn og voksne helt gratis få komme og ta seg en økt med trening. Det som er kjekt med dette er at alle kan begynne med egenvektstrening, uansett alder, fysisk form og nivå. Andre treningsformer du kan gjøre gratis ute er street workout, bodyweight training / kroppsvekt trening, crossfit eller parkour. Parkour er en aktivitet som går ut på å bevege seg gjennom omgivelsene og diverse apparater i et flow, dvs. kun ved hjelp av kroppen ved å komme hurtigst og mest effektivt fra punkt A til B.

Gratis trening ute i naturen gir mange fordeler

Det å trene ute i det fri gir deg mye mer enn det gjør å løpe på ei tredemølle, er det sant? Naturen påvirker alle våre sanser når vi trener ute, og gir oss et adrenalinkick. Vi får dra frisk luft helt ned i lungene våre, og oppleve naturens under med stjernehimler, solnedganger, vind, sol, lyder og variert vær. Ulike årstider gir oss variert underlag og utsikt på treningsturene, dvs. en hører fuglekvitter, har varierte underlag fra glatt til snø gjør at treningen ute er mye mer variert enn innetrening. Det å trene er viktig uansett, bevegelse er helseforebyggende. Trene ute gir økt motivasjon og bedre humør sier studier, og en ville også gjenta treningen i større grad enn de som trente inne. Har du en jobb hvor du jobber inne hele dagen, da må det være godt å komme seg ut i frisk luft og dagslys, og lade batteriene igjen. Tenk at det å trene gratis gir deg så mange helsebringende effekter!

Leave a Reply