Rett mat kan hjelpe på aktiviteten

Mange lurer på hvordan de kan legge om livsstilen sin for å bli mer aktive og kanskje slanke samtidig. Dersom man er kommet på feil spor, der godstolen og TV-skjermen velges fremfor en tur i skogen, da kan det være vanskelig å endre på dette. Her er det dette med rett mat og sunne matvaner kommer inn. For noen kan det være nok å bare endre på mattidene. Kanskje bør du se sørover, til land som Italia og Spania, der man spiser middag senere på kvelden. Men det er jo usunt å spise sent på kvelden, vil du kanskje si? Sannheten er den at mange tyr til å spise snacks utpå kvelden dersom middagen kom for tidlig på bordet. Dette er veien til et usunt liv foran skjermen.

Tenk nytt og bli ny

Tilbake til Italia og andre sydlige land. Her er folk mer ute for å treffes og de spiser senere på dagen. La oss prøve det selv. Start dagen med en lett frokost, innta en skikkelig lunsj som består av et varmt måltid og frukt som dessert. Sett av tid til å komme deg ut i bevegelse og frisk luft på ettermiddagen og spis middag senere på kvelden. Sørg for at middagen består av lite karbohydrater som kjøtt, fisk og grønnsaker. sørg for at treningsvanene blir varige, gjennom å finne en treningsform som passer deg og dine interesser. Er du glad i frisk luft? Velg en hobby eller idrett som får deg ut av døra. Det kan være å gå tur i skogen med hunden, sykle langs veien, lære seg å ri eller drive med friidrett. Bare fantasien setter grenser for hva du kan foreta deg. Målet er uansett det å bevege seg mer og spise sunnere.

Raske slankekurer versus ny livsstil

For å få en ny kropp, må du samtidig få et nytt liv. Raske slankekurer slår alltid tilbake på deg selv. Jo-jo slanking er et kjent fenomen, der man går opp og ned i vekt. Dersom du faktisk legger om hele spisemønsteret, slik at du unngår for mange karbohydrater i kosten, vil du se et varig resultat. Men det er viktig at dine nye vaner er noe du kan leve godt med. Dersom du elsker å spise mye til frokost, så fortsett med det. Spis heller en lettere lunsj og en solid middag. Men unngå snacks mellom måltidene. Prøv å legge inn så mye bevegelse som mulig i dagliglivet, slik som å gå i trapper eller sykle til jobben. Alle monner drar. Det å skaffe seg en hund har hjulpet mange med å komme seg ut av huset.

Leave a Reply