Trening ute i frisk luft

Føler du deg lite motivert iblant til å ta turen til senteret for å trene? Hva med å si opp abonnementet? Nei, vi foreslår ikke at du skal slutte å trene. Vi foreslår at du slutter å trene.. innendørs. Det kan virke mindre fristende å trene utendørs nå som vinteren nærmer seg, men det er absolutt ingen grunn til å la være. Du vil kanskje trenge litt varmere klær enn på treningssenteret ditt, men selve treningen vil også hjelpe deg med å holde kroppsvarmen oppe. Etter å ha trent utendørs en stund vil du nok ikke tilbake igjen, og den friske luften du får er også en god bonus for helsen din. Sjansene er ganske store for at du ikke vil savne den innestengte svettelukten.

Gøy og sosialt

Så du har bestemt deg for å ta det første steget nå? Bra. Du kan selvfølgelig starte lett med å bare jogge litt i en fin park eller skog, men etterhvert bør du begynne å tenke litt på varierte øvelser. Plukk ut et treningsprogram du kan bruke utendørs som både passer formen og behovene dine. Det finnes dessuten mange øvelser man både kan og også bør gjøre sammen med en eller flere andre. Du trenger absolutt ikke bli asosial av å si opp medlemskapet ditt på senteret. Kanskje du også kan invitere med deg noen du eventuelt kjenner derfra og pleier å trene med? Ikke bare er det lettere å bli motivert om man har med seg en venn, flere av disse øvelsene blir også som en morsom lek om dere har den rette innstillingen. I tillegg kan det være veldig smart å se på det som vennlig konkurranse. Klarer du å slå den andres rekord?

Hvor skal du trene?

Mulighetene dine for steder å trene på avhenger veldig av hvor du bor, men vi har alle noe å velge fra. Heldigvis er de fleste bebygde områdene her i Norge lagt opp til at man har naturen i nærheten, i en eller annen form. Bor du litt utenfor byen har du nok enten skog, strand eller sletter du kan benytte deg av. Selv om du bor midt i en større by har du også mest sannsynlig flere parker i nærheten å velge fra. Og om også parken blir for urbant for deg trenger du nok ikke reise så langt ut av sentrum før du nærmer deg grønnere omgivelser. Svømming er også veldig god trening, og så lenge temperaturen tillater det bør du også gjøre dette utendørs. Lukten av klor kan ikke helt konkurrere med lukten av ekte saltvann.

Leave a Reply