Trappetrening utendørs

I denne artikkelen skal vi fokusere på trappetrening. Hvis du ikke har tilgang på et treningssenter, er trappetrening en av de beste treningsøktene du kan ha – bortsett fra sirkeltrening da.

Hvorfor trene i trapper?

Det finnes så mange øvelser du kan gjøre i en trapp. Du kan løpe opp og ned, du kan ta squats, du kan øve på balanse. Bare fantasien setter grenser for hva du kan finne på i en trapp. Dette er også en måte å teste om du liker å trene utendørs. Hvis du liker å trene ute, hvorfor ikke melde deg inn i en treningsgruppe for eksempel?

Når du trener det viktig å ha på seg riktig utstyr, som for eksempel et par gode tights eller gode sko. Dette er spesielt viktig i trappetrening. Når du løper opp og ned en trapp vil du oppleve at god spenst i skoene er veldig viktig.

Eksempel på trappetrening

Det er alltid sånn at du må varme opp når du trener. Derfor anbefaler vi deg at du går opp og ned trappa til du føler deg passe varm. Deretter kan du begynne med litt intervaller opp og ned trappa. Avhengig av hvor lang trappa her så kan du løpe opp ti ganger, med pause der du går ned trappa igjen. Det kan også hjelpe på konkurranseinstinktet hvis du løper med en venn eller kamerat. Dette gjør at du får ekstra mye ut av treningen. Etter du har løpt et par ganger opp og ned kan du bruke trappa til å ta squats. For hvert trinn du går opp tar du en squat. Dette gjør at du føler det skikkelig godt i både rumpa og lårene. Det bygger gode muskler.

Det finnes også andre måter å trene i trapp på!

Leave a Reply

mts_truepixel