Trening og utendørsaktiviteter

Det er ikke til å stikke under en stol at trening er aller best utendørs. Istedenfor å traske inn på et varmt og svett treningsstudio, kan man nyte treningen i frisk og deilig luft.

En gruppe forskere ved universitetet i Exeter i England konkluderte med at trening ute har langt flere fordeler for den psykiske helsen enn innendørstrening. Det viste seg at de som trente ute var mindre deprimerte, sinte og anspente.

Det finnes mange utendørsaktiviteter å velge mellom om du ønsker å trene ute. Her skal vi gi deg noen av dem.

Jogging

Det er vel jogging de fleste assosierer med trening utendørs. Vi anbefaler å starte med korte turer, gjerne en kombinasjon av jogging og gåing. For å få minst mulig belastning er det lurt å jogge på mykt underlag, for eksempel skogsstier, da asfalt er svært belastende, spesielt for knærne.

Sykling

Her kan man velge om man vil sykle langs veien eller i skogen. Eller man kan kombinere. Det viktige er at man kan få opp tempoet slik at pulsen øker. Sykling er langt mindre belastende enn jogging. Husk hjelm!

Kajakk

Hva er vel bedre enn å sette seg oppi en kajakk og suse avgårde på vannet? Med denne aktiviteten får du faktisk trent hele kroppen, til og med muskler du ellers ikke bruker så mye. I tillegg kan du nyte vakker natur, og det i seg selv er sunt for vår mentale helse. Sjekk ut om det finnes et kajakkurs der du bor, og sett i gang.

Klatring

Er du av den litt mer ekstreme typen kan klatring være noe for deg. Dette er både spennende og utfordrende. Og det beste av alt; Du trener absolutt hele kroppen. Selv de små grå må jobbe for at du skal kunne velge den beste ruten og ivareta sikkerheten. Men husk at klatring ikke er noe man starter på eget initiativ. Det krever god kompetanse og derfor må du først melde deg på et kurs for å få nødvendig opplæring. Du kan lese mer om klatring her

Langrenn

Dette er jo en aktivitet som egentlig er forbeholdt vinteren, men nå finnes det jo også rulleski som gjør at du kan gå på ski året rundt. Det fine med langrenn er at du får trent både under- og overkroppen. I tillegg kan du veksle mellom ulike stiler, noe som gjør at du også får variasjon i de ulike muskelgruppene.

Svømming

Dette er også en sesongaktivitet, selv om noen er gale nok til å isbade. Svømming er en skånsom treningsform, og også her trener du hele kroppen. I likhet med langrenn kan du variere mellom ulike svømmemåter, og det er en stor fordel.

Dette var et lite utvalg av ting man kan gjøre om man ønsker å trene ute. Om du ikke er vant til å trene er det veldig viktig å starte pent. Skulle du likevel oppleve smerter kan du ringe Kry.no for å få råd og tips fra en lege.

Trening er morsommere når man er flere, så få med deg en venn, og nyt deilige treningsøkter ute i naturen.

Leave a Reply