Alternativ trening – Turmarsj

Selv om løping er gøy, er det også morsomt å variere treningen litt. Da kan du for eksempel bli med på en turmarsj, enten i Norge eller i utlandet. Turmarsj er sosialt, du får møte folk fra andre land, og du får oppleve fin natur i tillegg.


Korte og lange


wooden pathway, made of timber, leading over wet marsh land covered in yellow grass

Turmarsjer finnes i mange varianter, og ofte kan deltakerne velge mellom ulike distanser. Derfor passer turmarsj for de fleste, til og med for barnefamilier. Velger du en av de lengre etappene, gjelder det å ha med ekstra klær i tilfelle været skifter. Ta gjerne med votter og lue selv om det er sommer, samt en ekstra varm jakke, så du slipper å fryse. Mat og drikke er også viktig, men det aller viktigste du må ha med deg er godt humør. Vær åpen og sosial, og ta deg tid til å snakke med andre som går sammen med deg.


Turmarsj som hobby


Noen har til og med turmarsjer som hobby. De går den samme marsjen år etter år, sanker medaljer og deltakerbevis. De mest engasjerte reiser fra land til land. Kanskje de har en favorittmarsj de bare må være med på hvert år, eller kanskje de har som mål å fullføre alle IML-marsjene. IML står for International Marching League. De har offisielt godkjente turmarsjer i mange land, som norske
Sagamarsjen, og disse marsjene trekker som regel internasjonale deltakere. Mange av dem blir helt hekta på turmarsj – kanskje du også blir det.


A pretty female on a camping trip with a male in the backgroundTrening før turmarsjen

 

 

Turmarsj er ikke noe man bare kaster seg med på. I hvert fall ikke hvis du tenker å gå en lang distanse; da trenger du trening før start. Løpetrening er fin kondisjonstrening, men du bør også trene utholdenhet. En løpetur på en halvtime forbereder deg ikke på en marsj som tar fem-seks timer. Hvis marsjen går på turstier, bør du også trene på å gå i skogen. Og husk å forberede deg mentalt! Fem timer i solskinn er ingenting, men fem timer i regn og kulde kan slite på humøret. Er du mentalt forberedt på det, blir det lettere å holde humøret oppe.

Leave a Reply