Løping i gummistøvler

Er det mulig å løpe i gummistøvler? Svaret er både ja og nei. Noen idrettsutøvere har faktisk trent med gummistøvler, så helt umulig er det ikke. Men å løpe med støvler blir aldri det samme som å løpe med sko.


Valgets kval

Young couple walk dog in rain. Details of wellies splashing in puddles.

Norge har mye vær. Det er ikke alltid det er strålende solskinn og tørre veier når du skal trene. Da har du tre valg; du kan løpe i joggesko og risikere å ødelegge skoene, du kan prøve å løpe i støvler, eller du kan la være å trene i vått vær. Våte joggesko er ikke morsomt. Du blir kald og frossen og skoene får dårligere grep når det er vått. I tillegg kan skoene bli harde og deformert, og de kan begynne å lukte vondt. Skal du løpe i joggesko når det er vått, bør du bruke et gammelt skopar, eller tørke skoene rett etterpå. Det kan til og med hende de må vaskes, både for å få av skitt og for å forhindre at de blir ødelagt.


Er støvler et alternativ?


Det går an å løpe i støvler. Det finnes til og med støvler som skal være tilpasset løping. Men hvis du løper i støvler, får du ikke den samme dempingen. Skal du løpe i
gummistøvler, må de ha godt grep, og de må sitte godt på foten. Som regel er det bedre å ta en rask spasertur i regnet, i stedet for å løpe. Vil du løpe når det er vått, bør du kanskje løpe innendørs. Alternativt kan du trene på andre måter, som for eksempel ved å danse eller gjøre styrketrening inne.


Løping om vinteren


Vinteren er kald, våt og glatt. Er det vått og kaldt, er joggesko dårlig egnet til å holde deg tørr og varm. Da bør du kjøpe sko som er for store, slik at du får flere par sokker inni dem. Men ikke engang hundre sokker holder på varmen hvis du blir våt. Kjøp deg et vanntett skoovertrekk. Er det glatt, finnes det joggesko med pigger, som gir litt bedre feste. Støvler er tunge å løpe med, men kan være en nødløsning.

Leave a Reply