Trening i mørket


Det finnes de som bruker høstmørke og vinterkulde som en unnskyldning for ikke å trene. Men det blir helt feil. Når det er mørkt og kaldt, er det faktisk ekstra viktig å trene. Trening og frisk luft kan forhindre vinterdepresjon, så kom det opp av sofaen og ut i mørket.


Ting å tenke på


Når du
trener om høsten, kan løv på bakken gjøre det ekstra glatt. Det gjelder både når du løper på veier og i skogen. Vær oppmerksom på dette, spesielt når det er mørkt, for da er det verre å se løvet. Er det vinter, kan det være glatt. Selv om bakken virker bar, kan det litt et tynt islag noen steder, som kan være litt skummelt. Du kan velge å trene der det er gatelys, slik at det er lettere å se eventuelle glatte steder. Husk også å kle deg godt, for selv om du ikke vil svette, bør du heller ikke fryse når du trener. Bruk lue og votter når det er kaldt. Fingrene er ekstra utsatte for kuldeskader.


Bli sett i mørket

 

A man running on a dirty road during the night near a river in the country

En annen viktig ting å tenke på, er å bli sett. Du tar kanskje på deg lyse klær, og føler at du er godt synlig, men det er du nok ikke. Skal du trene i mørket, trenger du enten hodelykt eller refleks, og gjerne begge deler. Du kan aldri ha for mye refleks på kroppen, og refleks trenger ikke å være trauste og kjedelige refleksbrikker. Du kan kjøpe refleksbånd, sy på refleks på klærne dine eller kjøpe klær med innebygd refleks. En refleksvest er en god investering. Løp deg en rask tur i høstmørket – det er herlig oppfriskende. Etterpå kan du synke sammen i en god stol eller en herlig sofa og slappe av med god samvittighet. Du har fortjent det.

Bli sett på dagtid


Mange tenker ikke over at de skal bli sett også på dagtid. Om vinteren er dagslyset begrenset, kle deg slik at du er godt synlig. En vest eller jakke i skarpe fager gjør deg synlig, og refleks kan til og med være nyttig om dagen.

Leave a Reply