Glem maraton, nå er det ultraløp som gjelder

Maraton har lenge vært en populær trend i Norge. Dersom du er én av dem som liker å pushe grensene enda litt lengre, er kanskje ultraløp noe for deg. Ultraløp er nemlig betegnelsen på et løp som er lengre enn et maraton, altså lengre enn 42,75 km. Fenomenet er enda ganske nytt i Norge, men det øker likevel raskt i popularitet. Flere nordmenn har deltatt i løp og VM, hvor de har gjort en kjempeinnsats. Å gjennomføre et løp av en slik lengde krever mye av kroppen, men mestringsfølelsen i det man passerer målstreken er også mektigere enn etter et vanlig maraton.

Adult woman running outdoorsSleng deg på den nye trenden du også

Dersom du er glad i å løpe og har erfaring med å løpe maraton, kan dette være det neste steget for deg. Push deg selv og dine grenser, og opplev den unike gleden du vil føle når du mestrer det. Som ved alle løp er det viktig å forberede seg godt før man setter i gang. Husk også å få i deg nok næring både før og under et løp av denne lengden. Kroppen bruker enorme ressurser, og trenger derfor jevnlig påfyll. Delta på ett eller flere av ultraløpene som arrangeres i løpet av året, og sikt deg inn på VM, hvor de beste løperne deltar. Begynn tidlig og Forbered deg på VM i ultraterrengløp sammen med andre spreke nordmenn..

Ikke for alle

Det er viktig å huske på hvor anstrengende et løp av denne størrelsen er på kroppen. Ultraløp er ikke for alle, og forskere har advart mennesker med hjerteproblem fra å delta. Hjertet kan nemlig fungere dårligere etter et lengre løp som dette. Det kan derfor være lurt å få et klarsignal fra legen før du setter i gang. Hør også alltid på kroppens egne signal underveis, og ikke push deg lengre enn det kroppen kan håndtere. For erfarne løpere uten helseproblemer er det ingenting som tilsier at det vil oppstå noen problem. Så lenge du har forberedt deg godt og er mentalt forberedt på den lange distansen, gjenstår det bare å si lykke til!

Leave a Reply