Tren deg frisk

Hvor stor innvirkning trening har på helsen vår er noe som aldri ser ut til slutte å overraske forskerne. Det finnes liksom ingen grenser for hvor viktig og positivt litt trening gjør for kroppen. Det hersker stor enighet blant forskerne om at mosjon faktisk er bedre enn medisin. Her finner du alt fra sportstøy til pynt til fest til rimelige priser. I denne artikkelen skal vi vise deg noen av de viktigste positive tingene trening og mosjon gjør for deg.

Produktiviteten øker med trening

Det er ikke tilfeldig at de fleste bedriftsledere er opptatt av at deres ansatte holder seg i god form. Hvert år sparer norske bedrifter millioner av kroner på ansatte som kontinuerlig mosjonerer i en eller annen form. Lavere sykefravær og mer energi og arbeidsglede er bare tre grunner til at bedriften sparer penger og blir mer lønnsom med friske og glade arbeidstakere.

Den største belønningen for å trene jevnlig er det imidlertid du selv som får. Du får et lengre liv med mindre plager og bekymringer, noe som gjør deg til et gladere menneske som er mer harmonisk i kropp og sinn.

Trening øker sexlysten

Enhver form for fysisk aktivitet vil styrke kvaliteten på sexlivet til oss mennesker. Spesielt for menn over 40 år, har trening vist seg å ha en overraskende positiv effekt på sexlivet. En av grunnene til dette er at kroppen produserer mer testosteron og du får mer energi.

Trening skjerper hjernen

En annen stor fordel med å holde seg i god fysisk form, er at hjernen nyter godt av trening på flere måter. Det er blitt utført en rekke undersøkelser for dette blant folk, og alle sammen konkluderer med at trening både styrker hukommelsen og konsentrasjonen betydelig.

Så, kom deg opp av sofaen, ta på deg joggeskoene og ta deg en løpetur eller bare gå en lang tur og du vil raskt kjenne hvor godt det gjør for kroppen din.

Leave a Reply

mts_truepixel